System Administrator

Municipiul Lupeni deruleaza un proiect european prin care ofera masuri de sprijin in vederea ocuparii unui loc de munca, sprijin pentru educatie si reducerea abandonului scolar, imbunatatirea conditiilor de locuit si servicii medico-sociale

locuitorilor cartierelor Viitorului si Tineretului din Lupeni

 

 

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totala de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezinta valoarea cofinantarii Uniunii Europene.

 

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 si se va finaliza in 24 ianuarie 2021 si se deruleaza in parteneriat cu Asociatia Umanitara Casa de Copii si Liceul Teoretic “Mircea Eliade”din Lupeni si cu EuroJobs SRL si Asociatia CROFMPS din Petrosani, in doua cartiere din muncipiul Lupeni: Viitorului –zona ”Cioara Alba” si Tineretului.

 

Obiectivul general al proiectului este Reducerea numarului de comunitati marginalizate în care exista populatie apartinând minoritatii roma aflate în risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate, de care vor beneficia in total un numar de 960 de persoane.

 

Rezultatele proiectului cuprind:

servicii de sprijin in vederea ocuparii unui loc de munca, prin informare si consiliere profesionala (pentru 670 de persoane),

medierea muncii (540 persoane),

mediere directa cu angajatorul (250 persoane),

cursuri de formare profesionala (460 persoane),

subventionarea locului de munca pentru 220 persoane;

program de ucenicie pentru 10 persoane,

certificarea competentelor dobandite in sistem nonformal – 40 persoane,

antreprenoriat – 60 de persoane vor beneficia de informare si consiliere antreprenoriala,

– cursuri de competente antreprenoriale pentru 30 persoane,

– microgranturi pentru infiintarea propriilor afaceri pentru 10 persoane,

– 150 copii si tot atatia adulti pot participa la servicii educationale si de consiliere,

– 768 de persoane pot beneficia de servicii medico-sociale, de consiliere psihologica, planning familial, interventii usoare, acompaniere, inscriere medic de familie.

 

Pentru a beneficia de sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatie, familiile din cartierele Viitorului si Tineretului trebuie sa completeze fisa de grup tinta si sa isi dea consimtamantul in scris pentru participarea la activitatile proiectului.

 

Se va infiinta Centrului Comunitar Integrat destinat comunitatii marginalizate – pus la dispozitia intregii Comunitati, se vor imbunatati conditiile de locuit – prin reabilitarea a 39 de locuinte si cel putin 80 de pers vor primi servicii de informare si consultanta juridica.

Tot in cadrul proiectului, in vederea combaterii discriminarii si excluziunii sociale, se vor organiza 16 ateliere de lucru la care pot participa toate cele 960 de persoane incluse in proiect.

 

Primaria Lupeni pune la dispozitie un spatiu in care toti cei care doresc sa participe la activitatile desfasurate in cadrul proiectului BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea” se pot inscrie la una dintre masurile de sprijin puse la dispozitie prin proiect.

 

La sfarsitul lunii aprilie se va deschide un curs de formare profesionala, pentru Lucrator in structuri pentru constructii, urmand ca la inceputul lunii mai sa se deschisa un al doilea curs de calificare pentru Lucrator in morarit si panificatie.

Participantii la curs vor beneficia de o subventie de maxim 5 lei/ora, cu conditia ca fiecare cursant sa participe la intregul program de formare profesionala.

 

Beneficiar: Municipiul Lupeni

Date de contact: tel.: 0254560725, interior 208

e-mail: achiziț[email protected]

Close Search Window