System Administrator

Municipiul Lupeni deruleaza un proiect european prin care ofera masuri de sprijin in vederea ocuparii unui loc de munca, sprijin pentru educatie si reducerea abandonului scolar, imbunatatirea conditiilor de locuit si servicii medico-sociale locuitorilor din cartierele Viitorului si Tineretului

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totala de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezinta valoarea cofinantarii Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 si se va finaliza in 24 ianuarie 2021 si se deruleaza in parteneriat cu Asociatia Umanitara Casa de Copii si Liceul Teoretic “Mircea Eliade”din Lupeni, EuroJobs SRL si Asociatia CROFMPS din Petrosani.

Proiectul se deruleaza in doua cartiere din muncipiul Lupeni: Viitorului –zona ”Cioara Alba” si Tineretului.

Obiectivul general al proiectului este Reducerea numarului de comunitati marginalizate în care exista populatie apartinând minoritatii roma aflate în risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate, de care vor beneficia in total un numar de 960 de persoane.

Pana in prezent 286 de persoane au beneficiat de masuri integrate, printre care:

– servicii de sprijin in vederea ocuparii unui loc de munca, prin informare si consiliere profesionala (177 de persoane),

– medierea muncii (177 persoane),

– mediere directa cu angajatorul (177 persoane),

– cursuri de formare profesionala (54 persoane),

– 133 copii si parintii lor (sau membrii familiei) au participat la servicii educationale si de consiliere.

–  In sprijinul parintilor, Municipiul Lupeni a oferit in cadrul proeictului si subventii pentru  105 de copii, in valoare totala de 66.232 lei pentru perioada aprilie – decembrie 2018. Aceste sume au rolul de a ajuta parintii sa-si incurajeze copii sa mearga la scoala.

 

Pana in prezent au fost certificate 54 de persoane in ocupatiile de Lucrator in morarit si panificatie (2 grupe), Lucrator in structuri pentru constructii, Brutar-patiser-preparator produse fainoase si Ingrijitoare batrani la domiciliu.

De asemenea, mai este in derulare inca un curs, o grupa de curs pentru ocupatia de Confectioner-asamblor articole din textile cu participare a 25 persoane.

Au fost organizate 2 proiecții de film tematic educativ și 2 piese de teatru la care au participat liber membrii intregii comunitati.

Asociatia Umanitara Casa de Copii Lupeni si Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Lupeni  asigura sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatia timpurie pentru copiii cu varste intre 0-16/17 ani.

La Clubul Copiilor (La Asociatia Umanitara Casa de Copii Lupeni) sunt 10 locuri pentru copiii pe care parintii nu ii pot supraveghea acasa.

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” pune la dispozitia elevilor inscrisi in proiect programe de tip Scoala dupa Scoala pentru 39 copii de ciclul gimnazial si 39 de copii la ciclul primar.

Pentru a beneficia de sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatie, familiile din cartierele Viitorului si Tineretului trebuie sa completeze documentele de grup tinta si sa isi dea consimtamantul in scris pentru participarea la activitatile proiectului.

Primaria Lupeni a pus la dispozitie un spatiu in care toti cei care doresc sa participe la activitatile desfasurate in cadrul proiectului „BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea” se pot inscrie la una dintre masurile de sprijin puse la dispozitie prin proiect.

 

Beneficiar: Municipiul Lupeni

Date de contact: tel.: 0254560725, interior 208

e-mail: achiziț[email protected]

Close Search Window